Esélyegyenlőségi nap

 

A 2012.június 12-én megtartott rendezvénynek iskolánk adott otthont.

 

 

large product photo

 

Tovább >

 

   

Már reggel 7 órától nagy volt a nyüzsgés, hogy minden rendben legyen a rangos esemény lebonyolítására. 8 órától érkeztek a város különböző iskoláit képviselő gyerekek, pedagógusok, valamint a díszvendégek. A rendezvényt Lévai Jánosné főszervező köszöntője után Kecskemét alpolgármestere, Mák Kornél nyitotta meg. A megnyitón részt vettek iskolánk tanulói is, utána már csak a 6. és 7. osztályosok maradtak a további programokon.

 

large product photo

large product photo

 

large product photo

 

A résztvevők hallhattak a fogyatékkal élők életéről, kipróbálhatták a kerekesszéket. Megismerkedtek egy jeltolmáccsal, részesei lehettek kiscsoportos formában rendhagyó órának.

A délelőtti program a különböző iskolák színvonalas műsoraival fejeződött be. Sajnos az esős idő miatt, jó néhány udvarra tervezett esemény elmaradt, de mindenki jól érezte magát.
A pedagógusok számára 12 órától tovább folytatódott a program. Az elsősök hangulatos tanterme érdekes, hasznos előadásoknak szolgált helyszínül. Bemutatták programjukat a családi életre nevelés elkötelezett hívei, Hortobágyiné dr. Nagy Ágnes vezetésével.
Találkozhattunk az autisták elszánt segítőjével, Szeleczki István gyógypedagógussal, aki beszámolt nehézségekkel tele munkájáról és sikereiről.


Egyik leghasznosabb előadást dr. Tóth Edinától hallottuk, akitől megtudhattuk, hová fordulhat a pedagógus problémájával, amelyekkel a gyakorlatban az esélyegyenlőség, szegregáció, integráció terén találkozhat.
Köszönet a szervezőknek a tartalmas napért.

 

large product photo

 

large product photo

 

large product photo