Október 6.

 

 

 

 

 

 

 

large product photo

 

A hagyományos Damjanich-napok utolsó rendezvénye ebben az évben október 5-én volt.


E napon emlékeztünk meg a 13 aradi vértanúról.


10 órakor kezdődött a minden eddiginél szokatlanabb megoldású ünnepség. A tornacsarnokba érkező vendégeket, tanulókat, nevelőket színpompás dekoráció fogadta.

A műsorért felelős hatodikos osztályfőnök, Karenyukné Major Ágnes a 6. 7. 8. osztályból válogatott szereplőkkel színvonalas előadással lepte meg a közönséget. Élő zenekar játszotta a Himnuszt és a Szózatot. A bevezető koreográfia a jól megválasztott háttérzenével párosítva megteremtette a hangulatot a további eseményekhez. Hatásosan reprodukálták az 1849. okt. 6-i szomorú történetet.

A szereplők felkészültsége lenyűgözött mindenkit. A megemlékezés után a BELOVÁ főigazgatónője köszöntötte intézményünk vezetőjét, Farkas Katalint 40 éves jubileumi éve alkalmából. Iskolánk tanárai és tanulói nevében Jancsik Dominika köszönte meg Kati néni sokévi munkáját.


Ezt követően valamennyien az Emlékparkba vonultunk, ahol a kijelölt tanulók virágot helyeztek el a vértanúkat jelképező tuják előtt, és megkoszorúzták a Damjanich emléktáblát. A rendezvény utolsó perceiben leróttuk tiszteletünket az első tanítók táblája előtt.
Két tanuló verset mondott, a család és az iskola képviselői koszorúkat, virágot helyeztek el.

 

 

 
large product photo

 

Nézze meg az összes fotót

Képek 1. >Képek 2. >

 

 

large product photo